Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με εισηγητή τον κ. Γκέρτσο, η προσφυγή των κ.κ. Νικ. Παπαπέτρου και Νικ. Μόσχου με την οποία ζητούσαν να εκπέσει του αξιώματός του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, και να αναιρεθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία ανακηρύχθηκε δήμαρχος.

Στην ένσταση που είχαν καταθέσει, τον προηγούμενο Οκτώβριο, υποστήριζαν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο του κ. Μπέου, ο οποίος ”είναι και δήμαρχος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βόλος”. Επίσης είχαν αφήσει αιχμές περί ”απώλειας εσόδων από τα δημοτικά ταμεία, με αφορμή τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τον Ν.Π.Σ Βόλος”.

Ο κ. Παπαπέτρος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ δήλωσε:

”Η διαχείριση της υπόθεσης του Πανθεσσαλικού παραμένει σκανδαλώδης, ασχέτως εάν το ΣτΕ έκρινε ότι δεν επάγεται εκλογικές συνέπειες
Αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση δια της οποίας απορρίφθηκε η ασκηθείσα προσφυγή της Παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» , που είχε θέσει θέμα εκλογιμότητας του κ. Α. Μπέου.
Ποτέ η κρίση μιας δικαστικής απόφασης δεν συνιστά ήττα , πολλώ δε περισσότερο πολιτική ήττα.
Η απόφαση του ΣτΕ προφανώς και είναι σεβαστή από εμάς, επιφυλασσόμαστε όμως να τοποθετηθούμε επ’ αυτής -γιατί και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται τόσο νομικά όσο και πολιτικά-όταν λάβουμε απόλυτη γνώση του σκεπτικού της. Για μας η διαχείριση της υπόθεσης του Πανθεσσαλικού παραμένει σκανδαλώδης, ασχέτως εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν επάγεται εκλογικές συνέπειες .
Σίγουρα όμως εξακολουθούν τυχόν υφιστάμενες αστικές και ποινικές ευθύνες, για τις οποίες η Εισαγγελία Βόλου διενεργεί έρευνα. Η παράταξή μας απολύτως ενωμένη στον κοινό στόχο της διαφάνειας και καταπολέμησης κάθε διαπλοκής, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο ώστε να ηττηθεί καθολικά το πιο σάπιο καθεστώς που έχει διοικήσει ποτέ τον δήμο Βόλου. Και στον αγώνα της αυτό , που είναι καθαρά πολιτικός, δεν θα σταματήσει να κρίνει οποιαδήποτε παρανομία ή παρατυπία ασκώντας με νομικό τρόπο όποια δικαιώματα της παρέχονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο”.
Υ.Γ. Μέχρι την έκδοση της απόφασης υπήρξε……..παρασκήνιο, το οποίο δεν έχει νόημα να γραφτεί εδώ, γιατί κάποιοι θα σπεύσουν να το διαψεύσουν. Αφορά το ποιος δικαστής αρχικά ασχολήθηκε, τι υποστήριξε, τι δεν άρεσε, ποιος πήρε στη συνέχεια το φάκελλο και γιατί. Η ουσία είναι ότι πολλά πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται κι όσα δεν φαίνονται δεν σημαίνει ότι…..δεν συμβαίνουν. Α, ναι και κάτι άλλο…….Η Δικαιοσύνη είναι……τυφλή κι ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία…….Μάλιστα, μάλιστα!!!!
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή του Βόλου λόγω βλάβης στο δίκτυο