Να εντοπίσουν λάθη και παραλείψεις των δραστών της ληστείας χρηματαποστολής στο Λαύριο αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Οι αστυνομικοί μελετούν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Τι ερευνούν

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζεται καρέ – καρέ το δρομολόγιο διαφυγής των τεσσάρων ληστών, αλλά και οι κινήσεις τους πριν βγάλουν τα όπλα στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάνει πρόβα, τις προηγούμενες ημέρες, τόσο το δρομολόγιο διαφυγής, όσο και το κομμάτι της ακινητοποίησης του βαν της χρηματαποστολής.

Για το λόγο αυτό, έχουν συγκεντρώσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο του πολυκαταστήματος παιχνιδιών, όσο και από κοντινές επιχειρήσεις.

Στα πλάνα αυτά, που πηγαίνουν αρκετές ημέρες πριν τη ληστεία, οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα δουν κάποιον από τους δράστες ή το δρομολόγιο που ακολούθησε το πράσινο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Εξετάζουν τις μαρτυρίες

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες και από τις καταθέσεις των υπαλλήλων της χρηματαποστολής, οι οποίοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες.

Όσα είπαν τα μέλη της χρηματαποστολής ενδεχομένως να βοηθήσει τους αστυνομικούς να «δημιουργήσουν» το προφίλ των ληστών.

Είχαν πληροφόρηση;

Επίσης, το μεγάλο ποσό που είχαν στο βαν τα μέλη της χρηματαποστολής και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας βάζουν σε υποψίες τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το αν είχαν κάποια ενημέρωση οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 1.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ήταν τοποθετημένα σε σάκους και όχι σε κουτιά με μηχανισμό ασφαλείας. Επίσης, το όχημα που χρησιμοποιούσε η χρηματαποστολή δεν είχε τα κατάλληλα μέσα για να ασφαλίσει το περιεχόμενό του.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν αν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία για το δρομολόγιο της Πέμπτης ή για το υψηλό ποσό που θα είχαν συγκεντρώσει οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεξαμενή αδήλωτων εισοδημάτων βλέπουν στο ΥΠΟΙΚ – Στόχος η πλήρης εξάλειψη των αποκλίσεων εσόδων – εξόδων