Για να εξαλείψετε τις οσμές του ψυγείου, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πρώτα την πηγή του προβλήματος.

Βακτήρια, μούχλα, χυμένα ή ληγμένα τρόφιμα και δοχεία που έχουν διαρροή είναι οι πιθανές αιτίες των δυσάρεστων μυρωδιών.

Ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά, μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή και μήνες για να εξαφανιστούν πλήρως οι οσμές. Ωστόσο, σ’ αυτό το κείμενο θα βρείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για δραστικά αποτελέσματα.

Αρχικά, αποσυνδέστε το ψυγείο από την πρίζα. Ύστερα, πετάξτε οτιδήποτε έχει λήξει ή έχει χαλάσει. Στην συνέχεια, αφαιρέστε τα συρτάρια και τα ράφια και σκουπίστε το εσωτερικό με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων.

Μετά το ξέπλυμα, στεγνώστε τις εσωτερικές επιφάνειες με μια καθαρή πετσέτα. Μην βάζετε κανένα από τα εξαρτήματα του ψυγείου σας στο πλυντήριο πιάτων.

Σε περίπτωση που έχει αναπτυχθεί μούχλα από τα  φρούτα και τ λαχανικά, ενδέχεται οι κάδοι και τα ράφια να «κολλάνε». Συνεπώς, πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, αφού θα χρειαστεί επιπλέον καθαρισμός.

Φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές

Εκτός από τον καθαρισμό του εσωτερικού και των εξαρτημάτων του ψυγείου σας, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που βοηθούν στην εξάλειψη της κακοσμίας.

Μαγειρική σόδα: Αφού καθαρίσετε σχολαστικά το ψυγείο, τοποθετήστε ένα κουτί με μαγειρική σόδα σ’ ένα από τα ράφια. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για τον καταψύκτη σας. Αυτό το συστατικό, που χρησιμοποιούμε στα αρτοκευάσματα, είναι το απόλυτο φυσικό καθαριστικό τόσο για την αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα και το πλυντήριο, όσο και στην απομάκρυνση των οσμών.

Εφημερίδα: Φτιάξετε χάρτινες μπάλες, χρησιμοποιώντας σελίδες εφημερίδων και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σ’ ένα πιάτο. Προσθέστε μια σταγόνα από εκχύλισμα βανίλιας – που χρησιμοποιούμε στην ζαχαροπλαστική -, σε κάθε χάρτινη μπάλα. Τοποθετήστε ένα πιάτο σε κάθε ράφι του ψυγείου και της κατάψυξης. Ο άνθρακας από το μελάνι των εφημερίδων πρόκειται να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές.

Λεμόνια: Τα λεμόνια μπορούν να είναι ένα επιπλέον χρήσιμο εργαλείο. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα εμποτισμένη με χυμό λεμονιού για να σκουπίσετε τα ράφια μετά τον αρχικό καθαρισμό του ψυγείου σας. Για να εξαλειφθεί η κακοσμία, μπορείτε να αφήσετε φέτες λεμονιού σένα μπολ στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Κατακάθι καφέ: Το κατακάθι του καφέ περιέχει άζωτο, αποτελώντας μια εξαιρετική λύση για την εξουδετέρωση των οσμών. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μικρό μπολ με κατακάθι καφέ στο ψυγείο σας για να απορροφήσει τις οσμές.

Λευκό ξύδι: Για πολύ επίμονες μυρωδιές, σκουπίστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα μείγμα από ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού. Αυτό το φυσικό αποσμητικό μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Βρώμη: Η βρώμη θεωρείται από τις πιο υγιεινές επιλογές πρωινού, καθώς προσφέρει ενέργεια. Αποτελεί, επίσης, και εναλλακτική επιλογή για την απορρόφηση των οσμών. Τοποθετήστε νιφάδες βρώμης σ’ ένα μπολ και και αφήστε το μέσα στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού: Μια επιπλέον μέθοδος αφορά στα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Για να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού στα ράφια του ψυγείου, ώστε να έχετε φρέσκο άρωμα στο ψυγείο σας.

Tips για να έχετε καθαρό ψυγείο

  • Διατηρείτε τα τρόφιμα σας τυλιγμένα ή καλυμμένα.
  • Πετάξτε τυχόν χαλασμένα ή σάπια τρόφιμα.
  • Καθαρίστε αμέσως τυχόν διαρροές που εντοπίσετε στα ράφια.
  • Τοποθετήσετε με οργάνωση τα τρόφιμα στο ψυγείο και την κατάψυξη σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε τις ημερομηνίες λήξης των συσκευασιών.
  • Διατηρήστε το ψυγείο σας στη σωστή θερμοκρασία για να αποφύγετε την πρόωρη αλλοίωση των τροφίμων.
  • Μην αμελείτε να καθαρίζετε το ψυγείο σας μία φορά το μήνα.

To άρθρο Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα εν οίκω (των κομμάτων) εν δήμω (στη Βουλή)