Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αναφέρει:

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ με την οποία, σε γενικές γραμμές, ζητάει τον τετραπλασιασμό σχεδόν του τοξικού οργανικού άνθρακα, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ζητάει ακόμα να μεταφέρει δια θαλάσσης σκουπίδια για καύση παρά τη σχετική απαγόρευση του ΣτΕ και αύξηση της ποσότητας σκουπιδιών που θα καίει………………………………………Ελπίζουμε η Περιφερειακή Αρχή να εκτιμήσει όλα αυτά και να γνωμοδοτήσει αρνητικά προς όφελος της πόλης του Βόλου και του Περιβάλλοντος.

Οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου στο ίδιο μήκος κύματος υποστηρίζουν:

Η ΑΓΕΤ HOLCIM μη σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αιτήθηκε νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ν’ αυξήσει τα όρια των ρύπων από τα φουγάρα της και να ξαναέρχονται πλοία με σκουπίδια από την Ιταλία.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και όλες τις συμπολίτισσές μας να παρευρεθούν αυτή τη Δευτέρα στις 15:00 στο Νέο Διοικητήριο στη Λάρισα (Καλλισθένους και Θεοφράστου) για να πούμε όχι στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Θα ζητήσουμε το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης και θα απαιτήσουμε την αρνητική γνωμοδότηση σε ένα θέμα για το οποίο όλη η πόλη έχει αποφασίσει να μην καίγονται σκουπίδια από την ΑΓΕΤ.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ: «Φουλάρουν τις μηχανές» οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία