Είκοσι πέντε χρόνια λειτουργεί συνεχώς και προσφέρει δωρεάν φαγητό στο συνάνθρωπο το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου ”Δος ημίν σήμερον”, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Για να τιμηθεί η σημαντική επέτειος των είκοσι πέντε χρόνων λειτουργίας του Κέντρου, διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, με την ανιδιοτελή συμμετοχή της Ορχήστρας και Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ».

Η Ελένη Παπαθανασίου έγραψε χαρακτηριστικά: ”Είκοσι πέντε χρόνια προσφοράς στον ανήμπορο, 25 χρόνια αγάπης και άδολης δοτικότητας στον συνάνθρωπο. Εκατομμύρια μερίδες φαγητού, σε πολύ δύσκολες εποχές πρόσφερε (και συνεχίζει να προσφέρει) στην πάροδο των χρόνων το το Κέντρο Σίτισης του Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος ημίν σήμερον» με την ουσιαστική συμβολή εκατοντάδων εθελοντών………………. Να τα εκατοστήσει λοιπόν το “Δος ημίν σήμερον”, που καθημερινά προσφέρει φαγητό, χωρίς να ζητά διαπιστευτήρια για το χρώμα, τη θρησκεία, την κοινωνική τάξη, τα εισοδήματα..”.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑρχίζουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου Βόλου-Μακρινίτσας μέσω Κουκουράβας που καταστράφηκε από τον ”Ντάνιελ”