Την απογοήτευσή του εκφράζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο καθηγητής Γεωλογίας και δημοτικός σύμβουλος Βόλου για το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, δεν ακύρωσε το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ. Εγραψε χαρακτηριστικά:

”Σήμερα δυστυχώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν ακύρωσε όλη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ. Η παράταξη Κουρέτα (Περιφερειακή Αρχή) εισηγήθηκε αρνητικά μόνο στα θέματα που αφορούσαν τη μεταφορά των σκουπιδιών εκ θαλάσσης και στην αύξηση του ορίου TOC από το 10 στο 35mg/Nm3, αλλά θετικά στην υπόλοιπη ΜΠΕ. Το αστείο είναι ότι η παράταξη Αγοραστού ψήφισε αρνητικά σε όλη τη μελέτη. Στην αντιπολίτευση γινόμαστε όλοι επαναστάτες. Της φακής θα έλεγα. Αυτό θα έπρεπε να το κάνει ο Αγοραστός το 2020 όταν ψήφισε θετικά στη ΜΠΕ του εργοστασίου του Δήμου Βόλου όπου όμως ήταν αρνητικός στο να κατασκευάζει SRF. Κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα. Η κυβέρνηση θα το προχωρήσει αγνοώντας τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας και κυρίως τους πολίτες.
Ως Ενεργοί Πολίτες Βόλου σημειώσαμε ότι πλέον πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για απομάκρυνση της ΑΓΕΤ από το πολεδοδομικό συγκρότημα. Καμία άλλη λειτουργία δεν πρέπει να επιτραπεί και να αδειοδοτηθεί για το μέλλον. Η ΜΠΕ έπρεπε να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου, μιας και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου νόμος του κράτους από το 2016, ορίζει ότι η ΑΓΕΤ πρέπει να μετεγκατασταθεί.
Αρκετά. Ας ενώσουν οι πολίτες τη φωνή τους. Να φύγει η ΑΓΕΤ”!
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΜοιράστηκαν γκολ και βαθμούς Νίκη Βόλου και ΠΑΟΚ Β’ στο πανθεσσαλικό