Ενα μεγάλο μέρος της συνέντευξης τύπου του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου το πρωί της Τρίτης αναλώθηκε στα οικονομικά του δήμου. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

”Η αντιπολίτευση προσπάθησε να επιχειρήσει αντιπολίτευση για τα χρέη του δήμου Βόλου, για τις απαλλοτριώσεις και τι παρέλαβε το 2014. Είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου μου προσκόμισαν 30εκ. άμεσες απαιτήσεις από προμηθευτές κι απαλλοτριώσεις. Στις 8 Απριλίου 2022 επανήλθα για απαλλοτριώσεις που επί 30 χρόνια είχαν δεσμεύσει τις περιουσίες των πολιτών κι ο δήμος καλούνταν να πληρώσει 34εκ. ευρώ. Εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα δάνειο, δεν έχουμε δεσμεύσει περιουσίες πολιτών, έχουμε αποπληρώσει 4.200.000 ευρώ από τις απαλλοτριώσεις που δέσμευσαν κι αποδεσμεύσαμε περιουσίες πολιτών ύψους 11εκ. ευρώ. Η σημερινή δημοτική αρχή, από χρήματα πολιτών, έκανε το πάρκινγκ της Φιλελλήνων με 5,5εκ. ευρώ, τον δίδυμο αγωγό λυμάτων με 3,8εκ. ευρώ, το δημοτικό θέατρο με 2εκ. ευρώ, τα μηχανήματα καθαριότητας με 7,8εκ. ευρώ. Σύνολο 19εκ. ευρώ έργα από τη διαχείριση που κάναμε”.

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τον απάλλαξε μετά από προσφυγή της μείζονας μειοψηφίας, δήλωσε:

”Ο κ. Παπαπέτρος μαζί με τον κ. Μόσχο που προσέφυγαν στο ΣτΕ στην ουσία εκφράζουν τους ευσεβείς πόθους τους. Δεν υπάρχει επιχείρημα. Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι είμαι πρόεδρος του Βόλου; Ζητούσε ο κ. Παπαπέτρος από δικαστές σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να ακυρώσουν τη βούληση των πολιτών και να διεκδικήσει ο,τι θέλει να διεκδικήσει με μία δικαστική απόφαση, αναιρώντας το μεγαλύτερο επίτευγμα, αυτό των εκλογών. Είναι αρρωστημένο το μυαλό του. Αυτά γίνονται στην Κορέα. Κι αν βρει κάποιους ασκούμενους δικαστές, ή δικαστίνες με προσωπικές σχέσεις, εμείς θα κριθούμε από δικαστές έντιμους κι έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Θα του συνιστούσα να παραιτηθεί γιατί δεν προσφέρει τίποτα στους πολίτες που τον ψήφισαν. Το μόνο που τον νοιάζει είναι αν λειτουργεί η εικόνα για το δημοτικό συμβούλιο στο διαδίκτυο. Ένας άνθρωπος άδειο μύδι. Χειρότερος από τον Σκοτινιώτη, μαθητής του Σκοτινιώτη”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Kris Kristofferson, ηθοποιός και θρυλική μορφή της κάντρι