Με τέσσερις ελληνικές ομάδες να παίρνουν θέση στο εναρκτήριο τζάμπολ, αρχίζει το πρωτάθλημα του Basketball Champions League, για τη σεζόν 2024-25.

ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών ρίχνονται στη «μάχη» της 1ης αγωνιστικής, κι ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε μέσω της συμμετοχής του στα προκριματικά να γίνει η 5η ελληνική ομάδα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης της FIBA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στον 5ο όμιλο με τις Ρίγα (Λετονία), Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (Ισραήλ) και την Τέλεκομ Μπάσκετς Βόννης (Γερμανία). Την Τρίτη (1/10), στις 19:00, υποδέχεται τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στη «Sunel Arena» όπως ονομάζεται πλέον το κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.

Την Τρίτη (1/10) αγωνίζεται και ο Κολοσσός Ρόδου για τον 3ο όμιλο, στον οποίο μετέχουν επίσης οι Τενερίφη (Ισπανία), Καρσίγιακα (Τουρκία) και Σεν Κεντέν (Γαλλία). Οι Ροδίτες αγωνίζονται εκτός έδρας στην πρεμιέρα. Συγκεκριμένα, στις 21:00 αντιμετωπίζουν επί γαλλικού εδάφους τη Σεν Κεντέν.

Στον 4ο όμιλο, ο Προμηθέας βρίσκεται μαζί με τις Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ράστα Βέχτα (Γερμανία) και Νίμπουρκ (Τσεχία). Οι Αχαιοί δίνουν εντός έδρας το πρώτο ευρωπαϊκό ματς για φέτος, απέναντι στη Νίμπουρκ, την Τετάρτη (2/10, 19:00), στο «Δ. Τόφαλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το Περιστέρι, μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Super Cup στη Ρόδο, αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την FMP, την Τετάρτη (2/10, 21:00), για τον 8ο όμιλο. Στο ίδιο γκρουπ βρίσκονται και οι Μούρθια (Ισπανία) και Μανίσα (Τουρκία).

Αναφορικά στο σύστημα διεξαγωγής, στο εναρκτήριο τζάμπολ θέση παίρνουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλό τους προκρίνονται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση των ομίλων θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Top-16 μέσω Play In. H ομάδα που κατετάγη στην τέταρτη θέση αυτόματα μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στα Play In συμμετέχουν 16 ομάδες (η δεύτερη και τρίτη ομάδα κάθε ομίλου) και η πρόκριση θα κριθεί σε σειρά αγώνων (best-of-three), δηλαδή στις 2 νίκες. Οκτώ ομάδες από την διαδικασία των play-in θα βρουν τις άλλες οκτώ στη φάση των «16». Οι 16 ομάδες στο Top 16 θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους δύο φορές με το σύστημα εντός-εκτός έδρας παιχνίδια. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά. Τέσσερα ζευγάρια, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Τα τέσσερα ζευγάρια θα παίξουν best-of-three σειρά (δηλαδή όποια ομάδα πάρει πρώτη δύο νίκες) και οι νικητές θα προκριθούν στο φάιναλ φορ. Στο φάιναλ φορ, οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν έναν νοκ άουτ ημιτελικό με τους δύο νικητές να αναμετρώνται στον τελικό για το τρόπαιο και τους δύο ηττημένους να δίνουν ένα ακόμη παιχνίδι για την τρίτη θέση, στον «μικρό» τελικό.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στους ομίλους των ΑΕΚ, Κολοσσού Ρόδου, Περιστερίου και Προμηθέα Πατρών:

3ος Όμιλος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου

21:00 Σεν Κεντέν (Γαλλία)-Κολοσσός Ρόδου COSMOTE SPORT 4 HD

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

19:30 Καρσίγιακα (Τουρκία)-Τενερίφη (Ισπανία)

4ος Όμιλος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου

20:00 Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Ράστα Βέχτα (Γερμανία)

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

19:00 Προμηθέας Πατρών-Νίμπουρκ (Τσεχία) COSMOTE SPORT 5 HD

5ος Όμιλος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου

19:00 ΑΕΚ-Μακάμπι Ραμάτ Γκαν (Ισραήλ) COSMOTE SPORT 5 HD

19:00 Ρίγα (Λετονία)0Τέλεκομ Μπάσκετς Βόννης (Γερμανία)

8ος Όμιλος

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου

21:30 Μούρθια (Ισπανία) – Μανίσα (Τουρκία)

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

21:00 FMP Βελιγραδίου (Σερβία)-Περιστέρι COSMOTE SPORT 4 HD

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε ζωντανή μετάδοση η έκτακτη συνέντευξη τύπου του Ολυμπιακού Βόλου