Ρίχνει τα τιμολόγια ρεύματος η ΔΕΗ για τον Οκτώβριο.

Η ΔΕΗ ανάρτησε τις χρεώσεις για τα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος του τρέχοντος μήνα.

Η ΔΕΗ

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πράσινο οικιακό τιμολόγιο, που αφορά στην πλειονότητα των καταναλωτών, η τελική τιμή μειώνεται σε 0,1496 ευρώ/kWh δηλαδή 6,1% χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η ΔΕΗ μειώνει τις τιμές και για τους επαγγελματίες κατά 4,7% για τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, οι τιμές του Γ21 πράσινου τιμολογίου για επαγγελματίες μειώνονται σε 0,1634 €/kWh από 0,1714.

Τα μπλε τιμολόγια

Στα μπλε τιμολόγια της, τα οποία έχουν αποκτήσει μαζική αποδοχή, η ΔΕΗ διατηρεί εγγυημένη σταθερή τιμή 0,145 για 12 μήνες για το οικιακό μπλε myHomeEnter (0,142 για το myHomeOnline) και 0,145 για 12 μήνες για το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter.

Το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Η ΔΕΗ προχωρά σε μειώσεις μετά και την αντίστοιχη υποχώρηση των τιμών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας για τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε στα 112,35 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν τον Αύγουστο ήταν στα 129,83 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς οι αναλυτές καθώς κι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμούν περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι πάροχοι

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσουν τα τιμολόγια ρεύματος, τις χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια, και οι ανεξάρτητοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως γνωστόν ήδη μεγάλοι παίκτες της αγοράς όπως η Protergia και ο ΗΡΩΝ έχουν ανακοινώσει πώς θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Οκτώβριο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα και οι υπόλοιποι πάροχοι θα αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους τις χρεώσεις τους για τα πράσινα τιμολόγια του μηνός Οκτωβρίου.

Πηγή ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιαννακόπουλος για τη σχέση του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Δεν είναι για την κάμερα…»