Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εθελοντές στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών, Σεραφείμ Τσουγκρής.

«Πήγαν να βοηθήσουν σε μία δύσκολη στιγμή αλλά δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες. Μάθαμε πως έγινε ενημέρωση από τους πυροσβέστες για να αποχωρήσουν αλλά ήθελαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους σε μαντρί» σημείωσε ο κ. Τσουγκρής.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών τόνισε ότι είναι συχνά τέτοια περιστατικά, με πολίτες να μην ακολουθούν τις εντολές των Αρχών.

«Αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια θέματα. Ο φίλος τους σώθηκε. Όταν υπάρχουν τέτοιες ακραίες πυρκαγιές πρέπει να ακολουθείται οι οδηγίες των Αρχών» ανέφερε ο Σεραφείμ Τσουγκρής, υπογραμμίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

«Είχε ανακοινωθεί και από το υπουργείο πως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Η αντιπυρική περίοδος τελειώνει τον Οκτώβριο. Πρέπει να σταθούμε στην πρόληψη» συμπλήρωσε.

Περί εξοπλισμού

Παράλληλα, ο Σεραφείμ Τσουγκρής μίλησε για τον εξοπλισμό που έχουν οι εθελοντές πυροσβέστες, σχολιάζοντας ότι παλαιότερα οι εθελοντές πυροσβέστες πλήρωναν οι ίδιοι το κράνος και τη στολή τους.

«Είναι λογικό να είμαστε από τις πιο χαμηλές χώρες στον εθελοντισμό στην Ευρώπη. Αυτό έχει αλλάξει. Τουλάχιστον φαίνεται η διάθεση από το υπουργείο να αξιοποιήσει τους εθελοντές. Είμαστε 6.000, είναι λίγοι σε σχέση με το ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο κ. Κικίλιας έχει προϋπολογίσει να εξοπλίσει τους οι εθελοντές πυροσβέστες με κράνη» κατέληξε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι προβλέπει η ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια