Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε δράση στον εσωτερικό χώρο της ΤΟΜΥ Ιωλκού σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο στις 01/10/24, ημέρα Τρίτη, και κατά τις ώρες 9:00 – 13:00 π.μ. από την Συντονίστρια Ιατρό  – Θέου Ζωή, τη Νοσηλεύτρια Τσιάμη Αναστασία, τις Επισκέπτριες Υγείας Ζαφείρη Αντωνία, Μαλλιαρού Δέσποινα και την Κοινωνική Λειτουργό Αθανασάκη Μαριαλένα. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο συμμετείχαν η Φαρμακοποιός Κασάμπαλη Ηλιάνα και ο Κοινωνικός Λειτουργός Φεργαδάκης Νικόλαος.

Κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε καταγραφή ζωτικών σημείων (αρτηριακή πίεση-οξυγόνο-επίπεδα σακχάρου) και έγινε ενημέρωση για την πρόληψη των πτώσεων ώστε να μειωθεί η έκταση των τραυματισμών στην Τρίτη ηλικία.

Παράλληλα με την ενημέρωση και την συμβουλευτική έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες. Η δράση απευθύνθηκε σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε φροντιστές.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 24210-44027.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πότε θα «χτυπήσει» και πόσο θα επηρεαστεί η Μαγνησία