Την εκτίμηση ότι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, θα συμμετέχει περισσότερος κόσμος από το 2021, έκανε ο Χάρης Καστανίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου του κόμματος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Πέντε μέρες πριν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακόπουλου, αναμετρηθούν στις κάλπες, ο Χάρης Καστανίδης, επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται δημόσια να πάρει θέση υπέρ κάποιου, για λόγους δεοντολογίας και θα κρατήσει στάση πολιτικής ουδετερότητας.

«Δεν έχω ακούσει το πολιτικό σχέδιο των υποψηφίων»

«Η συζήτησή τους στα Μέσα Ενημέρωσης έδειξε πως υπάρχει μία Παιδεία και κουλτούρα. Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω αλλά θέλω να έχω την εικόνα πως θα είναι  περισσότερος κόσμος από το 2021. Μεγάλη σημασία έχει να μιλήσουν για τα μεγάλα θέματα. Εάν δεν πουν το πολιτικό σχέδιο που υπηρετούν, δεν πρόκειται να γίνει γιατί ό,τι προαναγγέλλεις θα είναι η μήτρα για να γεννήσεις το καλό. Μέχρι τώρα δεν λένε τίποτα.  Δεν έχω ακούσει το πολιτικό σχέδιο που υπηρετούν οι υποψήφιοι», είπε.

Στην ερώτηση για το εάν η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, όπου διεξάγονται οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ήταν η καταλληλότερη για να γίνουν, καθώς η ΝΔ δείχνει να έχει προβλήματα και ίσως έτσι να μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά του, ο κ. Καστανίδης απάντησε:

«Όταν έγινε το Πολίτικο Συμβούλιο μετά τις Ευρωεκλογές, ο πιο μετριοπαθής άνθρωπος απέναντι στον τωρινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήμουν εγώ. Οι πιο σκληροί ήταν οι μέχρι τότε σύμμαχοί του. Τέθηκε εκ των πραγμάτων θέμα αμφισβήτησης. Καλή είναι η διαδικασία γιατί έδειξε, συγκριτικά μεγάλους χώρους, πόσο συγκροτημένο είναι το ΠΑΣΟΚ».

«Να πούνε το πρόγραμμά τους – Τι λένε για την Ουκρανία»

Ο ίδιος επέμεινε ότι οι υποψήφιοι, «πρέπει να μας πούνε το πρόγραμμά τους. Για παράδειγμα. Πριν από λίγες ημέρες, δύο από τους τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της χορήγησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Η Ρωσία λέει ότι θα απαντήσει. Υπάρχει η βεβαιότητα πως η Ουκρανία έπρεπε να στηριχθεί από τη διεθνή κοινότητα και την Ελλάδα διότι αμύνεται απέναντι σε επιτιθέμενη χώρα.

Όταν όμως κάποιος υπολογίζει ως αναγκαία την ειρήνη και την διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει έχει ένα όριο. Επεκτείνει τα όρια μέχρι του σημείου να προκληθεί σύγκρουση στην περιοχή; Δεν υπάρχει ένα μέτρο; Αυτή ήταν πρόταση της ηγεσίας που εφάρμοσαν οι Ευρωβουλευτές; Αν ήταν πρόταση της ηγεσίας πού συζητήθηκε; Αν όχι, τι λέει ο καθένας από τους 6 υποψήφιους;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρός στο κελί του 29χρονος στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας