Στις 14:00 το μεσημέρι αναμένεται ο Βασίλης Κικίλιας να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για την εξέλιξη της φωτιάς στην Κορινθία. Την συνέντευξη είχε προαναγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είχε πει σε πρόσφατη ανάρτηση του: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των ενστόλων, πυροσβεστών και αστυνομικών. Οι δασικές πυρκαγιές είναι φοβερά επικίνδυνες όχι μόνο για τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων».

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την φωτιά

Ξεκινώντας την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά το κτηματολόγιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην φωτιά στην Κορινθία και τόνισε ότι ο αρμόδιος υπουργός θα δώσει συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Εκφράζοντας την βαθειά μου οδύνη για την τραγική απώλεια δυο συμπολιτών μας στην πολύ δύσκολη φωτιά στην Κορίνθια που επιβεβαιώνει ότι όσα γνωρίζαμε για την αντιπυρική περίοδο μάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν. Ο αρμόδιος υπουργός θα δώσει συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη . Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να τελειώσουμε με την εκκρεμότητα αυτή.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒύθιση ιστιοφόρου: Από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας διασώθηκαν οι οκτώ επιβάτες σκάφους στα «Λέβιθα»