Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου, αποδομώντας το «οικονομικό θαύμα» που διαφημίζει η κυβέρνηση.

«Κατατέθηκε το νέο μεσοπρόθεσμο, στο οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει ανάπτυξη στο 2,3% το 2025, το 2026 στο 1,5%, το 2027 στο 1,3%. Ποιο είναι το φοβερό; Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσεγγίζει αυτά τα στοιχεία με 1% λιγότερο κάθε χρόνο. Άρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα έχουμε περίπου 1% ανάπτυξη και σύμφωνα με την Ευρώπη λίγο πάνω από το 0. Και ρωτώ: Με τόσα δισεκατομμύρια ευρωπαϊκών πόρων, αυτό είναι το μέλλον της χώρας;  Στασιμότητα και πιθανόν ύφεση;», σχολίασε δηκτικά ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η πορεία ανόδου του ΠΑΣΟΚ είναι μη αναστρέψιμη»

Στην τελική ευθεία προς τις εσωκομματικές κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος «να αξιολογήσουν, αν σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει στάσιμο ή έκανε βήματα προς τα πίσω».

Όπως ανέφερε, «σε δυόμισι χρόνια κάναμε βήματα μόνο μπροστά. Το σημαντικότερο επίτευγμα ήταν ότι φύγαμε από τις συμπληγάδες του δικομματισμού. Ακούω για αργή άνοδο, αλλά κάποιοι μάλλον υποτιμούν ότι είχαμε 41% Νέα Δημοκρατία, 32% ΣΥΡΙΖΑ – να μας συμπιέζουν – και το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 8%. Στις ευρωεκλογές ο συσχετισμός ανατράπηκε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 13%,  ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15% και η Νέα Δημοκρατία στο 28%, δείχνοντας ότι η πορεία ανόδου μας είναι μη αναστρέψιμη. Και τώρα θα είναι και γρηγορότερη η άνοδός μας, γιατί τώρα έχουμε φύγει από τις μυλόπετρες».

«Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κέρδισε  δύο περιφέρειες, τους 3 μεγάλους δήμους και συνολικά 108 σε όλη την Ελλάδα. Άρα, σε κάθε εκλογική μάχη, σταθερά, κάναμε βήματα μόνο μπροστά. Ρυθμίσαμε τα χρέη μας, επέστρεψε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, ανανεώσαμε το πολιτικό μας προσωπικό», προσέθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσδιορίζοντας το προσωπικό του στίγμα στην εσωκομματική διαδικασία, τόνισε ότι τιμά όλους τους συνυποψηφίους του. «Θα δώσω τον αγώνα για να κρατήσω το τιμόνι σταθερά. Και τι σημαίνει σταθερότητα για εμένα; Περαιτέρω ανανέωση, ενότητα ακόμα πιο ισχυρή – πολιτική και ηθική – και πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Ξυλόκαστρο – Πρόστιμο σε μελισσοκόμο που έκανε εργασίες λίγο πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά