Με διαφορά μόλις λίγων ημερών βουλευτές της ΝΔ ξαναχτυπούν καταθέτοντας ερώτηση (φέρει 8 υπογραφές) προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Αυτή τη φορά οι Χ. Αθανασίου, Γ. Ανδριανού, Α, Δημοσχάκης Φ. Λεονταρίδης, Δ. Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γ. Πασλίδης, Μ. Χρυσομάλλης, αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων και το θεσμικό πλαίσιο κάλυψης της συμμετοχής των ασθενών και αφού αναγνωρίζουν την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των φαρμάκων ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να αυξήσουν τον αριθμό των δικαιούχων πέραν αυτών που προβλέπονταν.

Νέα ομάδα «ανταρτών»

Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα θέλει να δείξει ενότητα ειδικά με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ και την εκδήλωση που έχει στηθεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Με δεδομένο δε πως η ερώτηση έρχεται λίγες μέρες μετά από εκείνη των «11» για τα κόκκινα δάνεια, σε ένα άλλο μείζον ζήτημα κοινωνικής ευθύνης, από διαφορετικούς βουλευτές, καταδεικνύει το μέγεθος της πληγής που μπορεί να ανοίξει στο εσωτερικό του κόμματος.

Και αυτό παρά το γεγονός πως έγιναν φιλότιμες προσπάθειες όλες τις προηγούμενες μέρες να καμφθούν οι όποιες γκρίνιες είχαν φανεί και παρότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναμένονταν να πάρει τη σκυτάλη από τη κ. Κεραμέως και να ενημερώσει αυτός την κοινοβουλευτική ομάδα για ζητήματα αρμοδιότητας του.

Οι ερωτώντες βουλευτές πάντως ζητούν να μάθουν από τους υπουργός: ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την απαλλαγή, ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. Επίσης ζητούν να μάθουν αν προτίθενται οι υπουργοί, «να εισηγηθείτε διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Κλήθηκε και πάλι στην Εθνική Σουηδίας ο Ελίασον