”Την διάπραξη σειράς αδικημάτων που υπόκεινται σε πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο και συγκεκριμένα την επιχειρούμενη και διαρκή παρεμπόδιση και διασάλευση της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά της δράσης του Δήμου Βόλου, καθώς και τις απειλές και τον εκφοβισμό αιρετών και κρατικών λειτουργών ακόμη και του ΥΠ.ΕΣ, από τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης Παπαπέτρου”, υπογραμμίζει σε απάντησή του σε αναφορά της συγκεκριμένης παράταξης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Θάνος Θεοδώρου

Ο κ. Θεοδώρου την επιστολή  – απάντηση, πέραν της ομάδας Παπαπέτρου, την κοινοποιεί στον υφυπουργό  Εσωτερικών, Βασ. Σπανάκη και τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Κων. Τζανακούλη προκειμένου, όπως αναφέρει, ”να αντιληφθούν το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος που εσκεμμένα δημιουργεί η ως άνω παράταξη και ο επικεφαλής της στην λειτουργία του Δήμου”.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ: Επί της από 24-9-2024 (εισερχ. 82181/24-9-2024) “«ΔΗΛΩΣΗΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» Δημοτικών Συμβούλων, μελών της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. του Δήμου Βόλου με την επωνυμία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ –Νίκος Παπαπέτρος»”

Σχετ: Η υπ’ αριθμ. 82181/24-9-2024 αναφορά δημοτικών συμβούλων της ως άνω παράταξης

Επί της ως άνω αναφοράς (φ/ο της οποίας επισυνάπτεται) θα επιθυμούσαμε να εκθέσουμε στον παρόντα χρόνο τα εξής, επιφυλασσόμενοι για περαιτέρω ενέργειες, αν τυχόν απαιτηθεί.

Το ως άνω σχετικό συνιστά ηθελημένη ερμηνευτική διαστρέβλωση της οικείας νομοθεσίας μαζί με απροκάλυπτες απειλές, και απαιτείται η γνωστοποίηση του στις αρμόδιες ελεγκτικές και ιεραρχικές αρχές, προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος που εσκεμμένα δημιουργεί η ως άνω παράταξη και ο επικεφαλής της στην λειτουργία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα και απευθυνόμενοι στον επικεφαλής και τους υπογράφοντες την ανωτέρω αναφορά:

  1. Αν οι «απαντήσεις» (υπηρεσιών εμβελείας και υψηλής ιεραρχίας, όπως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών) δεν συνιστούν «νόμο» (όπως εσείς τον αντιλαμβάνεστε εν πάσει περιπτώσει…), προφανώς δεν αποτελεί και «νόμο» και η «απάντηση» από ένα Τμήμα αποκεντρωμένης κρατικής υπηρεσίας, υποδεέστερης ιεραρχικής θέσεως,  όπως αυτή της 27-8-2024 (47454/27-8-2024). Η δεύτερη όμως σας ήταν …αρεστή, και εσείς δεν είχατε παρά να κάνετε προβολή του μικροκομματικού και προσωπικού σας «θέλω», εις βάρος της νομικής επιστήμης. Με άλλα λόγια, αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με την εμμονή σας, φταίει η πραγματικότητα. Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρετε ότι ο «Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας» «εξακολουθεί ως ειδικότερος νόμος με πλήρη κανονιστική ισχύ», θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γνωρίζετε λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητος, ότι:

–  O Νόμος έχει μόνο κανονιστική ισχύ, διαφοροποιούμενος από την ατομική διοικητική πράξη

–  Ο Πρότυπος Κανονισμός δεν είναι Νόμος, αλλά Υπουργική Απόφαση.

  1. Αποκορύφωμα των έωλων και αβάσιμων ισχυρισμών σας, είναι η επί λέξει αναφορά σας ότι δύναται να αποφαίνεται «αρμοδίως» το τοπικό τμήμα Μαγνησίας της Α.Δ.Θ.Σ.Ε, με έγγραφο το οποίο έχει «εκτελεστική ισχύ», ενώ για το ίδιο ακριβώς θέμα «στερούνται εκτελεστότητας και ουδεμία έννομη συνέπεια επάγονται» έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιχείρημα τέτοιου τύπου, όχι απλώς δεν αντέχει σε κριτική, αλλά πραγματικά δεν μπορεί να υποστηριχθεί ούτε από πρωτοετή της Νομικής.
  2. Φτάνετε στο έσχατο επίπεδο να απειλείτε (ίδιον πλέον της παράταξης σας) με «πειθαρχική ή άλλη συνέπεια» στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και προφανώς –κατ’ επέκτασιν- τον ίδιο τον Υπουργό, με εντολή του οποίου υπογράφει η Διοικητική Ιεραρχία, επειδή δεν …συμμορφώνονται σε «ανοιχτές επιστολές», σε έγγραφα ιεραρχικώς υποκειμένων Υπηρεσιών της Α.Δ.Θ.Σ.Ε, στην ίδια σας την εμμονή. Και προκειμένου να ικανοποιήσετε αυτήν σας την θεσμικά παρανοϊκή εμμονή, δεν διστάζετε να καταστήσετε μοναδικό και τελικό δικαιοδοτικό κριτή των πράξεων του Δήμου Βόλου συγκεκριμένο πρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας Μαγνησίας της Αποκεντρωμένης.
  3. Η-παραταξιακή ως αποδεικνύεται- υπερχειλίζουσα εμπάθεια σας, σε συνδυασμό με την παραληρηματικού χαρακτήρος υποβολή καταγγελιών και αναφορών, προκαλεί πλέον αυταπόδεικτα, όχι μόνο παρακώλυση και διασάλευση της λειτουργίας του Δ.Σ, αλλά στοχευμένα και εσκεμμένα δημιουργία εμπρηστικού κλίματος στην συνολική λειτουργία του Δήμου.

Οι δε απειλές – πέραν πάσης αμετροέπειας και θράσους- ακόμη και έναντι στελεχών του ΥΠ.ΕΣ, καθιστούν εσάς προσωπικώς κε Παπαπέτρο και συνολικώς τους συνυπογράφοντες συμβούλους της παράταξης σας, υποκείμενους σε πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο για σειρά αδικημάτων, που ενδεικτικά αφορούν στην παραβίαση διατάξεων του Προτύπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (16852/6-4-2011), όσο και του άρθρου 168 του Ν. 4619/2019 (Π.Κ) που αφορά στην διατάραξη της λειτουργίας Υπηρεσίας.

  1. Οι κ.κ Υφυπουργός Εσωτερικών και Γ.Γ Αποκεντρωμένης στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να αξιολογήσουν τις πρωτοφανείς απόψεις της παράταξης Παπαπέτρου, κατά τις οποίες όσοι μεν συμφωνούν  με τις αστήρικτες και αβάσιμες (τουλάχιστον) απόψεις τους, είναι αυθεντίες αναγόμενες σε μοναδικά και τελεσίδικα δικαιοδοτικά όργανα, όσοι δε διαφωνούν απειλούνται με πειθαρχικές, ποινικές και άλλες διώξεις. Επειδή δε, τα μέλη της επιφυλάσσουν αποκλειστικώς για τον εαυτό τους τον όρο «δημοκράτης», ας μάθουν επιτέλους ότι δημοκρατία σημαίνει πρωτίστως σεβασμό στον Νόμο και τις αποφάσεις των αρχών. Αν διαφωνούν, ας αναζητήσουν δικαίωση στα δικαστήρια και όχι στις απειλές και στις πρακτικές εκφοβισμού. Το προεδρείο του Δ.Σ του Δήμου Βόλου και συνολικά η δημοτική αρχή δεν θα παρανομήσουν επειδή ο εν λόγω κύριος και η παράταξη του ετσιθελικά και υστερικά το απαιτούν προκειμένου να εμφανίσουν μια «νίκη» στους διαρκώς μειούμενους οπαδούς τους.
  2. Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της η Δημοτική Αρχή, κοινοποιεί την παρούσα μαζί με την υπ’ αριθμ. 82181/24-9-2024 «Δήλωση – Γνωστοποίηση», στους κ.κ. Υφυπουργό Εσωτερικών και Γ.Γ Α.Δ.Θ.Σ.Ε, προκειμένου να λάβουν γνώση για την επιχειρούμενη και διαρκή παρεμπόδιση και διασάλευση της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά της δράσης του Δήμου Βόλου, καθώς και για τις απειλές και τον εκφοβισμό αιρετών και κρατικών λειτουργών ακόμη και του ΥΠ.ΕΣ, από τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης Παπαπέτρου.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Αθανάσιος Θεοδώρου.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤένις: Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο!
Επόμενο άρθροChampions League: Τα βλέμματα σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ και Λισαβόνα!