Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, σε συναγωγές και επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων, ενώ αρμόδιες πηγές σημειώνουν, σύμφωνα με τo ERTNews, πως οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση και για πιθανούς στόχους άλλων χωρών, όπως η Παλαιστίνη, το Ιράν και ο Λίβανος.

Επαγρύπνηση από την Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά σε άτομα που έχουν χαρτογραφηθεί και ενδέχεται να προχωρήσουν σε επιθέσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για εντοπισμό επικίνδυνων συμπεριφορών.

Σε επιφυλακή η ΕΥΠ

Η ΕΥΠ βρίσκεται επίσης σε αυξημένη επιφυλακή, με δύο βασικούς άξονες να την απασχολούν: την πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών και τις συμπεριφορές ατόμων που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε επιθέσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για άτομα που ενδέχεται να ανήκουν σε ανενεργούς πυρήνες τρομοκρατικών οργανώσεων ή να λειτουργούν ως «μοναχικοί λύκοι».

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι, υπό το κλίμα των τελευταίων δηλώσεων περί συσπείρωσης των μουσουλμάνων παγκοσμίως, υπάρχει κίνδυνος εξτρεμιστικών ενεργειών από άτομα με ακραίες ιδεολογίες.

Για το λόγο αυτό, η ΕΥΠ παρακολουθεί όχι μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα , εξετάζοντας τις αντιδράσεις και τις ενέργειες των ατόμων που βρίσκονται εκεί.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκε η Καβάλα, 2-1 τον Αιγέα Πλωμαρίου στην παράταση