Σε συνέντευξη του, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα που έχει θέσει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του λέγοντας «Πάντα ήμουν παράγοντας ενότητας και σταθερότητας στην πολιτική λειτουργία και στην αντιπροσώπευση.»

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, είπε ότι «Η προεδρία μου το τελευταίο έτος σαν πρόεδρος της ΚΟ, αλλά και η πορεία μου ως βουλευτής, τομεάρχης και υπουργός έδειξε ότι μπορώ να ηγηθώ και ότι θα συμβάλλω εγώ πρώτους από όλους και όλες στην ενότητα και συλλογικότητα. Οποιαδήποτε σκέψη λοιπόν για αρνητικά φαινόμενα μετά την εκλογή μου πρέπει να την απαλείψουμε γιατί θα κάνω ότι μπορώ για να έχουμε ενότητα και συλλογικότητα.»

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία»

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «Ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου θέλω να υπάρχει και να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Ζητώ από συντρόφισσες να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας και να στηρίξουμε τον χώρο των ιδεών, των αγώνων και τους ήθους της αριστεράς. Έχει πλήγει η ιστορία μας, το ήθος μας και οι αγώνες μας. Υπάρχει μία απαξίωση, αυτό μας προβληματίζει. Ζητώ την ευθύνη για να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας και να αποκαταστήσουμε και τον χώρο των ιδεών και τον χώρο της πολιτικής.»

Σχετικά με την συνεργασία με άλλα κόμματα

Ο Σωκράτης Φάμελλος, στη συνέχεια ανέφερε ότι «Κάποιες και κάποιοι ανησυχούν για την πιθανότητα ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και ρωτούν μήπως υπάρχει ο κίνδυνος για μία ρευστοποίηση σε ένα νεφέλωμα, σε ένα μόρφωμα, όπου θα μας καταπιεί μία κεντροαριστερά. Να σας πω καταρχήν ότι εμένα η λέξη κεντροαριστερά δεν μου ταιριάζει θεωρώ πως είναι πιο σωστά να μιλάμε για την προοδευτική παράταξη.

Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να περάσουμε ένα παρελθόν που έχει χρωματιστεί αρνητικά. Η ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προηγηθεί. Εγώ λέω πως πρέπει να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, καθώς υπάρχει συνεχόμενη απαξίωση του κόμματος. Πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να είναι σοβαρός, αξιόπιστος και συγκεντρωμένος να έχει λειτουργία οργανώσεων. Δεν μπορούμε να γίνουμε ένα κόμμα μόνο οπαδών.»

Σχετικά με την ανάρτηση του Αντώναρου

Σε ότι αφορά μία πρόσφατη ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου, ο ίδιος είπε «Η θέση του προέδρου δεν είναι εξουσία, δεν είναι αξίωμα είναι ευθύνη. Έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί με ευθύνη την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και άκουσα μία απίστευτη τοποθέτηση ότι αυτό είναι χουντικό. Όπως και να λέει το οργανωτικό μας γραφείο πως πρέπει να διατηρήσουμε την δεοντολογία και την ενότητα μέχρι τις εκλογές. Δεν αντιστοιχούν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι εκφράσεις.

«Η ζωή του κόμματος ήταν αντίθετη με τις επιδιώξεις του πρώην προέδρου»

Σε ότι αφορά την πρόταση Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό, ο ίδιος ανέφερε: «Η πρόταση που έκανε ο πρώην πρόεδρος για το καταστατικό ήταν σε αντίθεση με τις θέσεις της επιτροπής καταστατικού που είχε εγκριθεί από όλους μας. Καταργούσε μία σειρά δημοκρατικές λειτουργίες.

Η ζωή του κόμματος ήταν σε αντίθεση με τις επιδιώξεις του πρώην προέδρου, ήθελε ένα άλλο κόμμα στην ουσία.Απέδειξε ότι δεν ήταν το πρόβλημα ο Σωκράτης Φάμελλος και η κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό οδήγησε στην άρση της εμπιστοσύνης από την κεντρική Επιτροπή. Η Κεντρική Επιτροπή οφείλει απέναντι στα μέλη που την εξέλεξαν να προστατεύει την επόμενη μέρα του κόμματος.»

Σωκράτης Φάμελλος: «Καταφέραμε επι έναν χρόνο να μιλάμε με μία φωνή στη Βουλή»

Ως προς το πως θα λειτουργεί το κόμμα, υπό την ηγεσία του, ο πρωήν υπουργός ανέφερε «Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για άλλα πράγματα πιο μεγάλα, όπως την λειτουργία των τάσεων, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Έχουμε ένα πρόβλημα δημοκρατικής συνύπαρξης. Πρέπει να έχουμε στη λειτουργίας μας τη συντροφικότητα, όπως έχω πει και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Είπα στους βουλευτές ότι από εμάς εξαρτάται πως θα εξασφαλιστεί η ενότητα μέχρι και την εκλογή του νέου προέδρου. Θα πρέπει μιλώντας προς τα έξω στις δημόσιες τοποθετήσεις μας να έχουμε τρία βασικά χαρακτηριστικά:

1) Συντροφικότητα. Όταν λέω κάτι για σας και δεν το εχω λύσει στο όργανο πρέπει να προσέχω. Δεν μπορώ χωρίς να έχω επιλύσει τα προβλήματα να βγαίνω σε ένα κανάλι και να επιτίθεμαι και αυτός να απαντά και να μπαίνουμε σε ένα ντόμινο, το οποίο θα έχει σίγουρα και τοξικότητα.
2) Ενιαίο λόγο – Να μιλάμε με μία φωνή. Γιατί καταφέραμε έπι ένα χρόνο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, να μιλάμε με μία φωνή στη Βουλή. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει και τώρα.
3) Ότι λέμε να είναι τεκμηριωμένο. Να κάνουμε αντιπολίτευση έχοντας τις κατάλληλες αποδείξεις. Αν λοιπόν όλη η ομάδα λειτουργήσει με αυτές τις τρεις αρχές θα επιτύχουμε.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγρίνιο: Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο προαύλιο δημοτικού σχολείου χθες το βράδυ