Η ελευθερία είναι αναπόσπαστο και απαραβίαστο ανθρώπινο δικαίωμα και όχι επιλογή. Ωστόσο, εκτιμάται σε παγκόσμιο επίπεδο ότι 49,6 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας (με έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ευάλωτων παιδιών και νεαρών ατόμων) ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τουJob Center του δήμου Βόλου:

Πιστεύουμε πως μέσα σε λίγες προσφερόμενες γραμμές ενός δελτίου τύπου ειναι δύσκολο να αποτυπωθεί το σύνολο των επιπτώσεων του human trafficking ή αλλιώς της χρησιμοποίησης του ανθρώπου ως εμπορεύματος προς πώληση και αγορά διότι δεν ειναι ένα εξαντλητικό φαινόμενο. Αποτελεί ένα ειδεχθές έγκλημα από άνθρωπο σε άνθρωπο και με την πλειονότητα των επιζήσαντων να δυσκολεύονται να εμπιστευτούν ή ακόμη και να αποκτήσουν μία εποικοδομητική πορεία ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, το Job Center και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ-Π.Τ. Θεσσαλίας), τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο”Θέτις” και την υποστήριξη της ΜΚΟ Α21 σας προσκαλούν αυτόν τον Οκτώβριο σε μια σειρά εκδηλώσεων για το Ανθρώπινο Εμπόριο, με στόχο την πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την εμπορία ανθρώπων που συμβαίνει και στη χώρα μας.

Συνακόλουθα, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας για την πρόληψη του ανθρώπινου εμπορίου που εχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου συμμετέχουμε σε:

α) 16/10: Συζήτηση-Προβολή ντοκιμαντέρ για την καταναγκαστική εργασία και την σωματεμπορία στην Ελλάδα στις 13:15μμ στο χώρο του Job Center προς επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

β) 19/10: 10ο Περπάτημα για την Ελευθερία/ Walk for Freedom, στις 17:00μμ στο Δημαρχείο Βόλου το οποίο είναι ανοιχτό για συμμετοχή προς όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας και είναι απαραίτητη η προεγγραφή: https://www.a21.org/register-express.php?eventId=4088

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Jοb Center, ανατρέξτε:

https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Κοινότητας, ανατρέξτε:

https://volos-pronoia.gr/index.php/kentro-koinotitas-parartimata-roma/kentro-koinotitas-dimou-volou

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), ανατρέξτε:

https://www.skle.gr/index.php/el/

Για περισσότερες πληροφορίες για την ΜΚΟ Α21, ανατρέξτε:

https://www.a21.org/content/greece/gr4wco

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 100 μηνύσεις σε βάρος του Sean «Combs» Diddy ακόμα και από ανηλίκους που κακοποιήθηκαν στα 9 τους