Την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς και τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επί της ουσίας πρόκειται για απάντηση στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ενημέρωση ειδικά μετά τις αναφορές Ερντογάν στο ψευδοκράτος από το βήμα του ΟΗΕ. Η ενημέρωση ωστόσο θα είναι κλειστή και δεν θα καλύπτεται από τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το αντικείμενο της συνεδρίασης χαρακτηρίζεται εμπιστευτικό. Εδώ και μέρες πάντως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει σχετική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό.

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

“Αξιώνουμε λεπτομερή ενημέρωση από τον κ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων. Διαφαίνεται από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και του Τούρκου Προέδρου ότι υπάρχουν εξελίξεις. Ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Σε ποιο πλαίσιο; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς διαπραγματεύεται”, είπε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος είχε αναφέρει: “αλγεινή εντύπωση η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα εθνικά μας δίκαια σε σχέση με τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας, οι οποίες και παρέμειναν αναπάντητες ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για άμεση και αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για το περιεχόμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς και για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκία”.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρόσληψη 22 εποχικών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου