Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιτυχόντες σε σχολές και πόλεις από τις πανελλαδικές εξετάσεις με βάση το ειδικό ποσοστό 2% που αφορά τις πλημμυροπαθείς περιοχές, όπως είναι η Μαγνησία και ευρύτερα η Θεσσαλία.
Από τη Μαγνησία οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση, ανέρχονται στους 400 περίπου, εκ των οποίων οι 310 είναι από τα ΓΕΛ και οι 90 από τα ΕΠΑΛ.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απέστειλε προχθές την λίστα με τους αιτούντες στο υπουργείο Παιδείας το οποίο προβαίνει στις διασταυρώσεις των στοιχείων για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση των επιτυχόντων βάσει του ειδικού ποσοστού 2% θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή ή εκτός πολύ έκτακτου απροόπτου τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.
Πολλοί υποψήφιοι ελπίζουν ότι με βάση την ειδική αυτή ρύθμιση θα μπορέσουν να εισαχθούν σε κάποια σχολή που ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν με δεδομένα τα αποτελέσματα του περασμένου Ιουλίου.
Πάντως από αρχές της επόμενης εβδομάδας οι υποψήφιοι θα ξέρουν, πού θα φοιτήσουν οριστικά, ώστε να νοικιάσουν και σπίτι.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Στο μεταξύ την Παρασκευή θα βγει από το υπουργείο Παιδείας η πρόσκληση για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης. Εκτιμάται ότι σε αυτή τη δεύτερη φάση θα προσληφθούν περίπου 9.000 εκπαιδευτικοί. Στην πρώτη φάση είχαν προσληφθεί λίγο πάνω από 20.000 αναπληρωτές.
Επισημαίνεται ότι τα λειτουργικά κενά στα σχολεία της Μαγνησίας αγγίζουν τα 150.

Προηγούμενο άρθροΒικτώρια Καρύδα: Επανεμφάνιση 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της – «Παραλίγο να φύγω από τη ζωή»
Επόμενο άρθροGreenpeace: Σχεδόν το 1/3 των αγροκτημάτων της Ελλάδας χάθηκε – Νέα μελέτη