Θύματα αστυνομικής βίας έπεσαν φοιτητές που συμμετείχαν στην ανοιχτή εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπως καταγγέλλουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, προκλήθηκε αναστάτωση όταν απαγορεύτηκε η είσοδος των παρευρισκόμενων στην αίθουσα ακαδημαϊκών τελετών του κτιρίου Αβέρωφ την ώρα που μιλούσε ο πρύτανης του ΕΜΠ.

«Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρύτανη, η πόρτα της αίθουσας άνοιξε και το κοινό εισήλθε  χειροκροτώντας αποδοκιμαστικά, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του προς τον απροσδόκητο αποκλεισμό. Στο σημείο αυτό, μετά από εντολή του πρύτανη Ι. Χατζηγεωργίου, εισέβαλαν στην αίθουσα ακαδημαϊκών τελετών ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (Ο.Π.Κ.Ε., Δ.Ρ.Α.Σ.Η.) με σκοπό να τρομοκρατήσουν, να προπηλακίσουν και εν τέλη να συλλάβουν διαμαρτυρόμενους» καταγγέλλουν οι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ερευνητών και προσήγαγαν 22 φοιτητές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

«Τα παραπάνω συμβάντα εισόδου προκάλεσαν την άσκηση σωματικής βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις στους φοιτητές που χτυπήθηκαν κυριολεκτικά  και τους ασκήθηκε πίεση τεράστιας ψυχολογικής βίας στους παρευρισκόμενους» επισημαίνουν στην καταγγελία τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: alfavita

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕργασία: Σε ποια επαγγέλματα έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις την περίοδο 2015-2023;