Ισχυρές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τις επόμενες ώρες με την κακοκαιρία Cassandra να περνά βόρεια της χώρας. Τα φαινόμενα την Παρασκευή (04/10) θα είναι τοπικά ισχυρά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ το Σάββατο (05/10) θα βρέξει και στην κεντρική Ελλάδα, όπως και σε Μακεδονία, Θράκη και ακολούθως στο ΒΑ Αιγαίο.

Η κύρια διαταραχή δεν θα μας επηρεάσει σημαντικά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, από το βράδυ και στη δυτική Πελοπόννησο.

Τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια στην Αττική, συννεφιά στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Το Σάββατο παροδικές βροχές και καταιγίδες ισχυρές περιμένουμε στα δυτικά και από το μεσημέρι και στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και την Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ και σταδιακά στο Ιόνιο δυτικοί, η θερμοκρασία θα σημειώσει πιο αισθητή πτώση στα δυτικά.

Η ανάρτηση Κολυδά

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra, περνά βόρεια της χώρας μας χωρίς να μας επηρεάζει σημαντικά. Θα έχουμε μια συνήθη φθινοπωρινή μεταβολή με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου και θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και Βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας».

Θα επηρεαστεί από το απόγευμα της Παρασκευής «το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και σταδιακά ως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και τη νύχτα η Βορειοδυτική Πελοπόννησος. Το βράδυ και το πρωί Σαββάτου παροδικά φαινόμενα στη δυτική Θεσσαλία και λίγο αργότερα σε Ανατολική Μακεδονία».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική Γραμματεία για βίντεο Κασσελάκη: Όποιος καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας πάει στο Συνέδριο