Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Γιώργος Στασινός μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση στον Βόλο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικών παραγόντων και Μηχανικών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου δημοσίων κτιρίων όπως, σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων, που είναι σε εξέλιξη από το καλοκαίρι κι αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες με τη συμβολή του ΤΕΕ και των μηχανικών. Το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την ασφάλεια όλων μας και τόνισε: ”Βρισκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία σε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί έμπρακτα την Ανθεκτικότητα, δηλαδή την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και τη βιωσιμότητα και την αειφορία των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων”.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας αναφέρθηκε αναλυτικά στις 4 αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε η περιφέρεια από την ανάληψη των καθηκόντων του στο τελευταίο 9μηνο και συγκεκριμένα στην ανασυγκρότηση από την κακοκαιρία Daniel, τις πυρκαγιές, την πανώλη των αιγοπροβάτων και την καταπολέμηση των κουνουπιών υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και τόνισε: ”Θέλουμε να είστε δίπλα μας, ξέρουμε ότι είστε δίπλα μας, ειδικά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Θέλουμε να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης βασισμένη στη δουλειά, χωρίς πολλά λόγια”.

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα ανέφερε ότι, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπήρξε αρωγός της κοινωνίας και της Πολιτείας για την ανάπτυξη και την πρόοδο, κυρίως στα δύσκολα και πρόσθεσε: ”Αποτέλεσμα του αγώνα που κάνει το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι η τιμητική πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάληψη της προεδρίας της επιτροπής για τον Παγασητικό, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα έχει αντικείμενο τη συναπόφαση για το μέλλον της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα”.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιάννης Αναστασίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Κώστας Καραγεωργίου, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Γιάννης Τέας, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Βενέτης, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγους Μαγνησίας Τίνα Κλάρα, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λάμπρος, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Γιάννης Κόνσουλας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας Αλέκος Καμπύλης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας της Ν.Δ. Νίκος Αθανασάκης, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, η κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τέτα Ναθαναήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Γιώργος Ντιζές, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Βόλου Κυριάκος Λιάκος, ο διευθυντής της 4ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος της 6ης ΤΑΞΥΠ, ο διευθυντής του ΣΕΒ Θεσσαλίας Βασίλης Κλειτσογιάννης οι πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας Ευάγγελος Σταυρινός και Ηλίας Ξηρακιάς, οι πρόεδροι των κλαδικών συλλόγων του ΤΕΕ Μαγνησίας και πολλοί μηχανικοί.

Χαιρετισμούς απέστειλαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος και η πρώην Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δείτε όλη την εκδήλωση:

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροConference League: Έκανε… πάρτι η Ομόνοια, 4-0 την Βίκινγκουρ