Για το ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι τιμές ενέργειας από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τη λήψη μέτρων που, σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτούνται, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από το περιστύλιο της Βουλής ο Νίκος Παππάς, υπογράμμισε πως «το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ενδεχόμενο που απευχόμαστε, αυξάνει τις τιμές της ενέργειας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέχισε λέγοντας πως «η θέση μας για λήψη μέτρων, όπως η μείωση των έμμεσων φόρων και η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, αποκτά νέα επικαιρότητα».

«Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί εγκαίρως και προληπτικά»

Κατά τον Νίκο Παππά, «τα έσοδα του προϋπολογισμού το επιτρέπουν. Είναι πολύ πάνω από τα προσδοκώμενα».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί εγκαίρως και προληπτικά πριν πέσει όλο το βάρος της αναταραχής στους ώμους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

ΣΥΡΙΖΑ για Μέση Ανατολή: Επείγει να εισακουστεί η έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ

Υπενθυμίζεται ότις τις προηγούμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως «η συνεχιζόμενη κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ κατά του Λιβάνου οδηγεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με ανεξέλεγκτες συνέπειες και θύματα τους αμάχους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η απόλυτα καταδικαστέα αντίδραση του Ιράν, με την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων κατά του Τελ Αβίβ, συνεχίζει τον φαύλο κύκλο της βίας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, όταν, με αφορμή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς του Λιβάνου, προειδοποιούσαμε ότι ένας νέος περιφερειακός πόλεμος χωρίς κανόνες με μεγάλο θύμα τον άμαχο πληθυσμό είναι προ των θυρών με επιπτώσεις που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια της Μέσης Ανατολής».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «σήμερα επείγει να εισακουστεί η έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Α. Γκουτέρες για να υπάρξει άμεσα εκεχειρία. Παράλληλα επείγει η δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού στη βάση του διεθνούς δικαίου. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας, μαζί με άλλες κυβερνήσεις από την ΕΕ να αναλάβει άμεσα ειρηνευτικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή.».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΜΒ: Ηλεκτρονικά πλέον η διαδικασία χορήγησης άδειας σύνδεσης με την αποχέτευση
Επόμενο άρθροΈρευνα: Νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας