Στο τριπλό της σχέδιο -για την Ελλάδα, την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ– αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε στην Αθήνα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για ένα «σχέδιο που επιχειρεί αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης».

«Η επιλογή μας στις 6 Οκτώβρη θα πρέπει να δώσει την πρόταση που απαιτεί ο 21ος αιώνας»

Επισήμανε πως «το σχέδιο αυτό για να πετύχει χρειάζεται ηγεσία αλλά και ηγετική ομάδα που να έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες αλλά και τις ικανότητες να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά, να το προβάλουν αξιόπιστα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με άλλα λόγια να κάνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρή αντιπολίτευση, πρώτη πολιτική δύναμη και αύριο κυβέρνηση».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως το πολιτικό διακύβευμα αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας που ξεπερνά πλέον τα στενά κομματικά όρια. «Στις 6 του Οκτώβρη εκτός από πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν για την ή τον επόμενο/η πρωθυπουργό της πατρίδας μας», είπε.

Ακολούθως πρόσθεσε πως για αυτό η μεγάλη αυτή ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. «Δεν μπορεί να συνεχίσουμε με μικρά βήματα και χαμηλές προσδοκίες. Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο χρεοκοπημένο μοντέλο της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ουσιαστικό η ηγεσία να μην είναι ανέπαφη από την πραγματική ζωή και τον αγώνα επιβίωσης, να ξέρει από μετωπικές συγκρούσεις και εθνικές συναινέσεις. Η επιλογή μας στις 6 Οκτώβρη θα πρέπει να δώσει την πρόταση που απαιτεί ο 21ος αιώνας, το πολιτικό ύφος και τη ρητορική που απαιτούν οι πολίτες μετά από τόσες απογοητεύσεις. Και είμαι σίγουρη ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί όπως το 1974 έτσι και το 2024 να φέρει νέες ιδέες και να μιλήσει στην ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων», υπογράμμισε.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου

«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τον αντίπαλο πόλο»

Συμπλήρωσε πως «σήμερα πέντε χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας κοινωνική ανασφάλεια για το αύριο, κοινωνική αντίδραση για αυτά που δεν γίνονται, κοινωνική απελπισία σε περιοχές και ομάδες που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο χωρίς προοπτική. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τον αντίπαλο πόλο, το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης στο οποίο οι πολίτες θα βλέπουν την επόμενη κυβέρνηση».

Καταθέτοντας τον κορμό των προτάσεών της, επισήμανε την ανάγκη να διαπνέεται αυτό το σχέδιο από μια ιδεολογική βάση. «Η σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα απαιτεί: Ισχυρό κράτος, αγορά που λειτουργεί με κανόνες για την παραγωγή εθνικού πλούτου, κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει και δημοκρατία με ισχυρούς και ανεξάρτητους θεσμούς. Και υπάρχει σε όλες μας τις προτάσεις ένα δόγμα που είναι η διαχωριστική μας γραμμή από τις συντηρητικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Η αγορά είναι καλός δούλος, αλλά κακός αφέντης», τόνισε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου συνέχισε λέγοντας πως «αυτό το ΠΑΣΟΚ θέτει αυτονόητα και εξαρχής ως βασική διαχωριστική γραμμή του κινήματός μας αυτή με τη συντήρηση σε όλες τις εκφάνσεις της, λαϊκίστικη, παραδοσιακή, φιλελεύθερη. Την ίδια στιγμή όμως που το ΠΑΣΟΚ οριοθετείται με σαφήνεια απέναντι στον κάθε μορφής συντηρητισμό θα πρέπει να οριοθετήσει και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του και με τις κομματικές και πολιτικές δυνάμεις, που αναφέρονται και συνεχίζουν την ιδεολογία και τις πολιτικές της παραδοσιακής ιστορικής Αριστεράς όπως αυτή μετεξελίχθηκε σήμερα στα διάφορα κόμματα και κινήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε εκατοντάδες άνθρωποι που έχουμε κοινές αρχές και αξίες»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, ιστορικά στελέχη, πρώην υπουργοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνθρωποι από τον χώρο του Πολιτισμού και εκατοντάδες πολίτες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της, λέγοντας πως «είμαστε εκατοντάδες άνθρωποι που έχουμε κοινές αρχές και αξίες, που βαδίσαμε και επιλέξαμε διαφορετικές διαδρομές, που βρισκόμαστε ξανά σήμερα εδώ. Όλες οι γενιές, όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες από όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου, από τις γειτονιές της Αθήνας τη δυτική και ανατολική Αθήνα, τον βορρά και τον νότο. Αυτές τις 70 ημέρες του εσωκομματικού προεκλογικού Αγώνα κάθε μέρα και περισσότερο αποδεικνύουμε ότι μπορούμε ξανά να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Να δώσουμε ένα νέο όραμα στη νέα γενιά της πατρίδας για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της απάθειας και της αποχής».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΣΕ