Ώρα ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να βαδίζει στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο MEGA εκτίμησε εν όψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου πως ο αριθμός όσων φτάσουν στην κάλπη θα είναι μεγάλος κάτι που δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές κρίνουν καθοριστικό παράγοντα για το «εισιτήριο» του δεύτερου γύρου.

«Την Κυριακή κρίνεται πότε θα κλείσει ο κ. Μητσοτάκης την πόρτα του Μαξίμου», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.  Για την επόμενη ημέρα αν κερδίσει τις εκλογές είπε «εγώ δεν σκοπεύω να αλλάξω κάτι. Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει» και μίλησε για επιμέρους αλλαγές. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, την Αττική και έθεσε στόχο να ανέβουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος για την  προεδρία του ΠΑΣΟΚ απάντησε στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές έρθει πρώτο χωρίς αυτοδυναμία. 

«Αν το κόμμα μας δεν έχει αυτοδυναμία θα πρέπει να κάνει προγραμματικές συμφωνίες. Η σπορά πρέπει να γίνει τώρα. Να ανοίξουμε διάλογο με όλες τις δυνάμεις που έχει κοινές αγωνίες με εμάς. Η Νέα Δημοκρατία είναι εκτός από αυτό το διάλογο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», απάντησε.   

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πορεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο έχοντας φιλοτεχνήσει μία πολιτική γραμμή που βασίζεται σε 3 κεντρικούς άξονες: πολιτική αυτονομία, ενότητα και ανανέωση. Στο στρατόπεδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η πολιτική που άσκησε όλο το προηγούμενο διάστημα δρέπει καρπούς. Αυτό φαίνεται δημοσκοπικά από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την ταυτόχρονη υποχώρηση της κυβέρνησης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέμπη-Οικογένεια Νίκου Ναλμπάντη: Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε