Εμπλοκή με το ζήτημα των πιστώσεων προκάλεσε την αναβολή της ανακοίνωσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Β΄φάση) την Παρασκευή όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας δήλωσαν ότι γίνεται προσπάθεια να λυθεί το θέμα αυτό, έτσι ώστε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου να ανακοινωθούν οι προσλήψεις.

Εν όψει της πραγματοποίησης της Β’ Φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών  δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια οι ανακλήσεις πρόσληψης και η διαπίστωση λύσης σύμβασης εργασίας προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για το διδακτικό έτος 2024-2025, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων για το 2024-25.

 

Στη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών περιλαμβάνονται και προσλήψεις ΖΕΠ και ΔΥΕΠ καθώς το Έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σημείωνε:  “Παρακαλούμε όπως προβείτε στην ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο ΟΠΣΥΔ των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης, των ΔΥΕΠ, των Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π. (ενόψει της ίδρυσής τους)”.

Ωστόσο στην παρούσα φάση δεν καταχωρίζονται λειτουργικά κενά των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ» (Μ.Ν.Α.Ε.) καθώς και του Έτους Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.

Πηγή: Alfavita

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΗ Ελένη Μενεγάκη ποζάρει στην Κηφισιά με ένα «μπουκέτο» μπαλόνια στο χέρι