Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023», διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές που χάθηκαν άδικα.

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που δεν μπορεί να ξεχαστεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας όλες και όλους να γίνουν η φωνή των αδικοχαμένων.

Ενάμιση χρόνο μετά χιλιάδες φωνές θα ενωθούν στη μεγάλη συναυλία που της 11ης Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών των συγγενών θυμάτων όπως όλα δείχνουν ήταν μια πρόσκαιρη βροχή που πέρασε και ο ουρανός είναι πλέον καθαρός.

11 Οκτωβρίου 2024, Καλλιμάρμαρο στάδιο

«Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων

Η χθεσινή θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου έδιωξε και τα σύννεφα όπως και τα εκατοντάδες μηνύματα απλών πολιτών στο διαδίκτυο για ενότητα μεταξύ των οικογενειών.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, παρά τη διαφωνία που έχει (με την επιβολή εισιτηρίου έναντι αντιτίμου), μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας σημειώνοντας ότι δέχεται την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.

Με ένα συγκινητικό του μήνυμα, απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, απηύθυνε κάλεσμα: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) την Ανδρομέδα, τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

Η φωτογραφία που συνοδεύει το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Πλακιά

Συνόδευσε μάλιστα την ανάρτηση με μια φωτογραφία που δύο νεαροί άνθρωποι αγκαλιάζονται με τη γυναίκα να κρατά στο χέρι της ένα εισιτήριο.

Λίγο νωρίτερα ενημέρωσε πως κατέβασε «την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα», διότι «πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά».

«Να είμαστε ένα. Όλοι. Όλες»

Την επομένη της ανάρτησης Πλακιά, το δικό της συγκινητικό μήνυμα έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, βάζοντας οριστικό τέλος στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η Μαρία Καρυστιανού ανέγραψε συγκεκριμένα πως «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα… Πονάμε το ίδιο. Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό. Κι αυτό δε θα αλλάξει μέχρι να πάμε κι εμείς κοντά τους. Η ευχή μου είναι να είμαστε ένα. Όλοι. Όλες».

Θα πρέπει να τονίσουμε πως από τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η διαμάχη η κ. Καρυστιανού έσπευσε να διευκρινίσει πως τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες

«Όλοι μαζί» το ενθαρρυντικό μήνυμα

Ενωτική εμφανίστηκε και η οικογένεια του Νίκου Ναλμπάντη, του 29χρονου μηχανοδηγού που έχασε την ζωή του στα Τέμπη.

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε η οικογένεια του, μέσω των δικηγόρων της, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμεί καμία εμπλοκή στο θέμα που προέκυψε σχετικά με τη συναυλία της 11/10/2024 στο Καλλιμάρμαρο. «Η θέση μας είναι ουδέτερη και δηλώνουμε ότι είμαστε συμπορευτές με όλες τις οικογένειες που βιώνουμε την τραγωδία της απώλειας. Ο δρόμος της απόδοσης δικαιοσύνης είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά ο στόχος είναι κοινός για όλους μας : Η απόδοση ευθυνών και η τιμωρία όλων των υπευθύνων».

sold out

Με τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει να είναι παρελθόν, κατάμεστο αναμένεται να είναι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στη συναυλία μνήμης.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και πάνω από 40.000 άνθρωποι θα δώσουν το δικό τους τόνο ενώνοντας τις φωνές τους με τις οικογένειες και τους καλλιτέχνες.

Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη από χθες οι ενδιαφερόμενοι που αναζητούσαν ένα εισιτήριο έβλεπαν την κίτρινη ένδειξη στην πλατφόρμα της εταιρείας που τα διανέμει που σημαίνει «περιορισμένος αριθμός θέσεων».

Sold out αναμένεται να είναι η μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη.

Στη συναυλία δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής.

Συμμετέχουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου

Οι πόρτες για τη μεγάλη συναυλία θα ανοίξουν στις 17:00 και η ώρα της έναρξης έχει οριστεί στις 19:00 με γενική είσοδο τα 15 ευρώ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλόνσο: «Τα ντέρμπι απαιτούν νοοτροπία, θέληση και ποιότητα»
Επόμενο άρθροΤρέχω για τη ΦΛΟΓΑ στον Βόλο στηρίζοντας τον αγώνα ζωής παιδιών με καρκίνο