Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023», διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές που χάθηκαν άδικα.

Ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του, Δημήτρη, στο πολύνεκρο δυστύχημα μίλησε για τη μεγάλη συναυλία συμβουλεύοντας όσους θέλουν να παρευρεθούν να μην μετακινηθούν με τρένο.

«Έπρεπε να κάνουμε κάτι για τους φοιτητές. Συγγνώμη που δεν το προβλέψαμε, αλλά θέλω να τους συμβουλέψω να μην μετακινηθούν με τρένο, είναι ακόμα δολοφονικά, να μην ανέβει κανένας σε τρένο», είπε.

«Δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συναυλία σε ένα τέτοιο χώρο χωρίς να έχει κάποιο εισιτήριο»

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για την συναυλία ανέφερε ότι «δεν υπήρχε διαχωρισμός. Την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο τον Νίκο Πλακιά. Όπως είπα και σε εκείνον δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια συναυλία σε ένα τέτοιο χώρο χωρίς να έχει κάποιο εισιτήριο. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών σε ένα χώρο όπως είναι το Καλλιμάρμαρο».

«Τα έξοδα για την συναυλία ήταν πάρα πολλά», λέει ο Ασλανίδης

Σχετικά με την έκταση που έχει δοθεί στο θέμα τόνισε ότι «είναι ντροπή να ρωτούν αυτά που ρωτούν την Μαρία Καρυστινού. Όταν μπαίνουνε στα πάνελ νομικοί που είναι άσχετοι με την υπόθεση και λένε αερολογίες ότι ένας σύλλογος δεν πρέπει να δέχεται χρήματα. Πώς θα λειτουργήσει ένας σύλλογος;»

Εξήγησε στη συνέχεια ότι δεν έγινε συνεννόηση γιατί δεν είναι όλες οι οικογένειες στον σύλλογο. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «τα έξοδα γι’ αυτή την συναυλία ήταν πάρα πολλά. Είναι μεγάλο το κόστος».

Ενωτικός, αναγνώρισε πως μεν πως «οι συγγενείς κάποιες φορές πάμε από διαφορετικούς δρόμους» και πρόσθεσε πως «πρέπει να είμαστε ενωμένοι». Για το στάδιο είπε δεν το πήραμε δωρεάν. «Για την ενοικίαση του Καλλιμάρμαρου δώσαμε 7.000» ανέφερε.

Sold out η συναυλία

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών των συγγενών θυμάτων όπως όλα δείχνουν ήταν μια πρόσκαιρη βροχή που πέρασε και ο ουρανός είναι πλέον καθαρός.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, παρά τη διαφωνία που έχει (με την επιβολή εισιτηρίου έναντι αντιτίμου), μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων έσπευσε να στείλει μήνυμα ενότητας σημειώνοντας ότι δέχεται την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και πάνω από 40.000 άνθρωποι θα δώσουν το δικό τους τόνο ενώνοντας τις φωνές τους με τις οικογένειες και τους καλλιτέχνες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛεβαδειακός: Παραιτήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Στο αυτόφωρο 16χρονος για ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων