Την ονόμασαν ”πράσινο χρυσό” κι έχουν δίκιο. Είναι η ελιά, που ευδοκιμεί εν αφθονία και στη Μαγνησία και είναι σε εξέλιξη η φετινή συγκομιδή της και η επεξεργασία της στα ελαιουργεία για το πολύτιμο αγαθό το λάδι, που το πληρώνουμε πανάκριβα στην αγορά λιανικής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα όχημα εξυπηρέτησης

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τη φετινή παραγωγή στη Μαγνησία. Αλλοι μιλούν για καλύτερη σοδειά από πέρσι κι άλλοι για όχι και τόσο καλή.

Πέρσι είχαμε τις πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσαν, ενώ φέτος έχουμε την παρατεταμένη ξηρασία που κι αυτό δεν είναι καλό για την παραγωγή. Αλλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς οι έλληνες δεν δουλεύουν σε τέτοιες εργασίες και οι παραγωγοί περιμένουν κυρίως από αλλοδαπούς βοήθεια. Βλέπετε οι έλληνες είμαστε καλομαθημένοι και δυσκολεύομαστε σε τέτοιες δουλειές.

Κάποτε το μάζεμα της ελιάς γίνονταν αποκλειστικά με τα χέρια. Τα τελευταία χρόνια όμως, υπάρχει και η μηχανική συγκομιδή, πιο εύκολη και πιο γρήγορη μέθοδος. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη μέθοδο αυτή από κτήμα στην περιοχή Α’ι’δινίου Αλμυρού Μαγνησίας.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΠΑΣΟΚ: «Οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα να επιλέξουν», είπε ο Κατρίνης