Ενα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας ”Ντάνιελ” τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Σούρπης Νίκος Περιστεράς (πρόεδρος) και Κώστας Τσούκας (γραμματέας), μαζί με τον Νίκο Χασάπη, ανέβηκαν στην κορυφή του μονοπατιού της Βαθυολάκκας, το λεγόμενο Αθαμάντιο μονοπάτι και ξεκίνησαν τη σωτηρία, την ανακαίνιση του ερειπωμένου εξωκκλησιού του Προφήτη Ηλία. Εβαλαν την πόρτα και σιγά σιγά θα αποκαταστήσουν το εμβληματικό εκκλησάκι στην πρότερη μορφή του. Την πόρτα την είχαν κατεβάσει πριν από καιρό, οι τότε μαθητές του Λυκείου Σούρπης Κώστας Κωστούλας και Κώστας Φιλοθόδωρος και την είχαν πάει στη Σούρπη.

Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, θα συνεχιστεί η ανακαίνιση του Προφήτη Ηλία οπότε με νεώτερη ανακοίνωση θα μπορούν κι άλλοι εθελοντές να βοηθήσουν στη σωτηρία του. Το εκκλησάκι αυτό το γνωρίζουν όλοι στο χωριό, αφού από εδώ πέρναγαν όλοι οι ντόπιοι για να πάνε στις Νηές Σούρπης και να μαζέψουν τις ελιές τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και μνημείο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Πηγή και Φωτο: Τριαντάφυλλος Σπανός

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει ακάθεκτος ο μα’ι’μού ”λογιστής”να τηλεφωνεί σε υποψήφια θύματα στον Βόλο για να αποσπάσει ηλεκτρονικούς κωδικούς δήθεν για το market pass!!!!