Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση με τα μέλη των ”διμελών ομάδων δράσης”, των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας και τους υπεύθυνους για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η συνάντηση έγινε στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με κύριους ομιλητές, τον Γιώργο Πολύζο, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και πρόεδρο της τετραμελούς ομάδας δράσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, τον Αντώνη Χρήστου, επίκουρο καθηγητή Νευρογνωστικής Ανάπτυξης του Παιδιού, ο οποίος ανέπτυξε τις αιτίες και το πλαίσιο εκδήλωσης της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών και την Ιωάννα Καραχρήστου, ψυχολόγο, που μίλησε για τις μορφές βίας, τα στατιστικά δεδομένα και τις επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία και την ψυχική υγεία των μαθητών.

Στη συνάντηση επίσης μίλησαν, ο Χρήστος Δασκαλοθανάσης, σύμβουλος εκπαίδευσης δασκάλων της Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας και μέλος της τετραμελούς ομάδας δράσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόληψη ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και η Αναστασία Φακίδου, επίσης σύμβουλος εκπαίδευσης δασκάλων της Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας και αναπληρωματικό μέλος της τετραμελούς ομάδας δράσης, η οποία ανέπτυξε τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕριέττα Κούρκουλου: Ο υπέρηχος του μωρού που έχασε