Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου αποφάσισε για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ- ΤΣΑ) Μαγνησίας, στο πλαίσιο Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Κινητοποίησης που έχουν κηρύξει ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ.

Όπως τονίστηκε από εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων, ”λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και της τραγικής υποστελέχωσης στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ”.

Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν μεταξύ άλλων, ”άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, δημιουργία μονάδων ΜΕΘ, κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές υγείας κι ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν”.

Απαιτούν επίσης, ”να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας, να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας, να μη συγχωνευθεί, να μην καταργηθεί καμιά Δημόσια δομή υγείας-πρόνοιας”, ενώ ζητούν ακόμη, ”πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις κι όχι επιδόματα κοροϊδία, καθώς επίσης, μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Κω – Αναφορές για 4 νεκρούς